Щутгарт

Търсите изгоден апартамент или частна квартира за престоя си в Stuttgart? Тук можете да намерите голям избор от евтини нощувки в Stuttgart!

С население 1,4 милиона Мюнхен е третият по големина град в Германия и столица на провинция Бавария. Що се отнася до Мюнхен там има много интересни места. Едни от най-известните са Халбройхауз, Мариенплац и Байерн Мюнхен. Но градът може да предложи и много повече такива места на туристите и почиващите. Например Мюнхен има един от най-големите градски паркове в света – Английската градина (English Garden). Той е по-голям дори от Central Park в Ню Йорк. Посетете Мюнхен и започнете подготовката за пребиваването си там с търсене на апартамент, стая или частна квартира, каквато бихте могли да си позволите на gloveler.com – Мюнхенски услуги за настаняване?

Архитектурата на града впечатлява не само експертите. Архитектурните стилове преминават през готика и барок до art nouveau. В центъра на града е Мариенплац, рамкиран от старата и новата градски палати. Новата градска палата носи духа на историческата приемственост. В близост може да се види най-старата мюнхенска черква Св. петър. Следват готическите сгради Изартор (Портата на Изар), старата градска палата, Карлстор (Портата на Карл) и, разбира се, градският пазар, Фрауенкирхе (Женската черква), предизвикващи също ентусиазъм у посетителите. От една страна черквата Св. Михаил, както и Старата Академия, са най-значимите постройки от ерата на Ренесанса. От друга, известната сграда от времето на италианския Барок Театиновата черква (Theatine Church) е най-старата барокова постройка в града. В центъра на Мюнхен има още множество други барокови сгради, подходящи за стимки.

Пренощувайте в стая или квартира в Мюнхен! Тук можете да намерите всичкоизгодно настаняване . Можете да намерите и информация за съвременнте сгради на Мюнхен като връх на архитектурните си преживявания. Една от най-известните съвременни постройки е четирицилиндровият небостъргач на БМВ, чийто облик наподобява знака на концерна. Като забележителна съвременна постройка, олимпийският парков комплекс, със своите причудливи покриви – тенти, не бива да липсва във вашата обиколка на града.

Резервирай изгодна квартира в Stuttgart чрез gloveler - посредник Stuttgart:

  • Избери от богатия списък с предложения за стаи и пансиони.
  • Сравни различни квартири според разположението, цената и оборудването им.
  • Резервирай бързо и лесно.

Забележителности в Stuttgart

Музеят на изкуствата
Музеят на изкуствата се намира на площада срещу двореца. Той отваря врати през 2005 година и излага преди всичко една от най-хубавите сбирки на Ото Дикс. Освен това, можете да видите произведения на известните творци Вили Баумайстер, Адолф Хьолцел, Дийтер Рот, Дийтер Крийг и Ребека Хорн. Музеят впечатлява посетителите не само с изложбите си, но и отвън – със своя модерен архитектурен облик. Фасадата има формата на стъклен куб, през който се виждат ефектно осветените вътрешни каменни стени. Прекрасното изпълнение на сградата придава на площада една впечатляваща атмосфера.
Градският театър на Щутгарт
Градският театър на Щутгарт е завършен през 1912 година и предлага оперни-, театрални- и балетни постановки. Операта е особено прочута не само в Германия и е била отличавана 6 поредни пъти като „Опера на годината”.Посещение там винаги си заслужава.
Старият/Новият дворец
Първата сграда на двореца е завършена през 950 година и през 14. Век служи за резиденция на графа на Вюртемберг. От 1553 до 1577 херцогите доизграждат замъка и го превръщат в най-хубавия ренесансов дворец в Германия. По същото време, 1560 година - Блазиус Берварт извършва строежа на рицарската стълба, 1562 – се освещава църквата на двореца и обзавеждането на конферентната зала. Днес дворецът служи като музей на бундесланд Баден Вюртемберг, а църквата се намира в югозападното му крило.
Музеят на Порше
Поршеплац 1 – Щутгарт-Цуфенхаузен. На този адрес обаче ще намерите не легендарния автопроизводител, а един изключителен музей. Той отваря врати в началото на 2009 година и излага експонати на всички възможни спорни коли. Тук можете да научите интересни исторически факти за световноизвестните производители на спортни коли – от основаването на фирмите им, до постигането на интернационален успех. Архитектурата на музея също привлича окото с елегантните си, модерни форми.

Апартаменти и частни стаи в Stuttgart